Meer lezen

 • Nascholing gezond eten en bewegen

  Jeroen Meganck, Els Dezeure, An Victoir

  Kinderen en jongeren aanzetten tot gezond eten en bewegen, hoe begin je eraan? Op de nascholing "gezond eten en bewegen, daar hebben kinderen best zin in" (12 oktober 2007) verzamelden we tips voor individuele begeleiding en het coachen van scholen in het gezondheidsbeleid. Wil je de presentatie nog eens bekijken? Die vind je hier.
 • artikel gezonde eetgewoonten en medicatiegebruik op school

  Marc Boedts en Sofie Sweertvaegher (2007): "Gezonde eetgewoonten en medicatiegebruik op school", Caleidoscoop, 19(2). Kort: Na de afname van het Diagnose Instrument voor Gezondheid en Gedrag (DIGG) in de secundaire scholen van Poperinge besloot de stuurgroep DIGG acties te ondernemen op het vlak van eetgewoonten en medicatiegebruik op school. Je leest hier aanwijzingen hoe je op school kunt werken aan goede eetgewoonten en hoe je kunt omgaan met medicatiegebruik.
 • nascholing Gezond eten, ook voor kansarmen

  Van de VCLB nascholing "gezond eten, ook voor kansarmen" 12 december 2007 vind je hier de presentaties.
 • HBSC studie

  In de Health Behaviour of Schoolaged Children (HBSC) studie worden jongeren (11-13-15) jaar bevraagd over hun gezondheidsgerelateerd gedrag (eten en bewegen, middelengebruik...). De Vlaamse cijfers worden verzameld door de Universiteit Gent op de site Jongeren en Gezondheid. Je vindt er altijd recente rapporten.
 • Vlaams Instituut Gezond Leven

  Op de site van Vlaams Instituut Gezond Leven vind je alle informatie over de voedingsdriehoek en interventies om mensen aan te zetten tot gezonde voedingsgewoonten (settings school, gemeente en werk).
 • artikel Eating Paradox Woods

  Eten, het doet wat met je lijf! En als je weet wat het doet, weet je ook wat een gezond eetpatroon is, volgens Stephen Woods. Zijn theorie vind je in dit artikel. Een must voor iedereen die met voeding bezig is en van harte aanbevolen voor wie de effecten van middelengebruik wil begrijpen.
 • artikel "Eating, the second best thing in life"

  Dik zijn is niet gezond. Toch zitten er in ons lichaam niet veel controlemechanismen die ons ervoor behoeden om te dik te worden. Een designfoutje in de menselijke soort of een nuttige strategie? Wie meer wil weten over de neuro-endocrinologische kant van overgewicht, vindt zijn gading in het artikel van Anton Scheurink.
 • Consensustekst aanbevelingen voeding en beweging

  Eenuidige aanbevelingen voor preventiewerkers en hulpverleners, ook voor de leeftijdsgroepen van schoolgaande kinderen. Redactie door Eetexpert vzw, na opdracht van de Minister van WVG. Te vinden op de VIGeZ website.