Meer lezen

 • Let op!

  eerste hulp bij leerstoornissen en problemen met leren. De vzw Die-'s-lekti-kus stelt hier haar projecten voor. Je vindt er ook een aantal fora. Bovendien krijg je ook toegang tot de bib met heel wat interessante informatie. Door je in te schrijven op hun nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rond leerproblemen.
 • Nieuwsbrief Leren

  website van Lieven Coppens waarop je heel veel informatie vindt over leren en studeren thuis en op school. Hij geeft zelf ook heel wat online verwijzingen naar interessante thema's.
 • Dyslexieweb

  website door en voor mensen met dyslexie. Dit maakt dat deze site heel concreet en duidelijk geschreven en opgebouwd is.
 • Compenserende hulpmiddelen

  Deze website geeft hier een mooi overzicht van compenserende software. Naast een korte beschrijving wordt er ook een richtprijs gegeven.
 • Prodia-protocol lees- spellingproblemen en vermoeden van dyslexie

  Dyslexie is ongetwijfeld de leerstoornis waar het meest over geschreven is. Het is ook de leerstoornis waar in nascholingen voor CLB’s en onderwijs de laatste 15 jaren veel aandacht naar gegaan is. In dit protocol staat vooral een handelingsgerichte aanpak voorop. Het protocol is niet enkel bedoeld om leerlingen met dyslexie te detecteren, maar ook voor leerlingen met lees- en spellingproblemen.